Egy kérdés ami a világot mozgatja:

Höhöhö Blog a blogban

Friss topikok

  • Redmaster: Amúgy én 2 napig gondolkoztam hogy mit kérdeznék tőle de megoldottam: Milyen érzés hogy csokit ne... (2012.12.05. 20:56) Te mit kérdeznél a Mikulástól?
  • Redmaster: Látom Cséplős úr hogy unatkozol :D. (2011.03.28. 02:10) Népsavazás
  • Redmaster: Látom Gyuri unatkozol. Remélem nem gond ha lenyúlom őket. A 13-ast pedig tényleg meg kéne csinálni... (2011.02.08. 21:12) Hogyan zaklassuk a betegeket a kórházban
  • Redmaster: @indust: nem szabad rögtön rosszra gondolni :D (2010.12.09. 01:36) Osztálykirándulódtunk
  • Dharma Intézet: Épp ma ütött el a vonat Budapestnél egy embert, remélem nem az egyik blogolvasótok volt, aki gondo... (2010.11.09. 19:19) 4.000.000 $-os ötletek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Felrántjuk a felplet

2010.09.08. 19:45 Redmaster

Na jóreggelt emberek! Mint az gondolom feltűnt ez még mindig az előző kinézet, vagy legalábbis nagyon hasonlít rá. Ez nem meglepő ha ezt gondolod, mert ez tényleg még a régi. És ha most az a kérdés vetődött fel benned, hogy épp hogy állhat az új kinézet és hogy haladok vele, akkor erre csak azt tudom mondani, hogy egész jól áll az új kinézet és jól haladok vele. Ez az egyszerű halandók számára lefordítva annyit tesz, hogy 14. szintű parancsnok vagy a Company of Heroes Online-ban. (Meg van egy másik parancsnok amelyik 6. szintű)

Az az igazság amúgy, hogy nem tudom, hogy miről akartam írni. Pontosabban tudom, mert az osztálytalálkozókirándulásflessről akartam írni csak az éjszakából kiesett egy pár óra amikor valaki leütött hátulról én meg csak reggel keltem fel az egyik ágyban. Úgyhogy csak néhány emlékezetesebb pillanatot tudok felidézni. Mint például azt amikor Zsuzsa a Vito-jával meg akart fordulni egy ilyen ház előtti autóbejárón, (vagy mi az amikor a ház elé be tudnak parkolni [bazz panelba lakok előttünk parkoló van oszt kész]) ahol megfordulásnak helye nincs, és amikor ezt feldolgoztatták vele a többiek lelkileg, akkor feltette az évtized kérdését mely így hangzott: Most akkor tolassak előre?

Most amúgy, ahogy gondolkozok lehet összejönne belőle egy külön poszt úgyhogy nem is folytatom mert inkább majd máskor.

Na de akkor mégis miről írjak? Hát mondjuk azokról a dolgokról amiket inkább jobb ha ki se mondunk egy igazi nyelvész (huhuhú az a baj hogy ezt a nylevészt már a poszt megírása után írtam ide és most írhatnék akármit úgyse értenéd, hanem előbb el kell olvasni a posztot és utánna már tudni fogod hogy mit akartam volna ide írni) előtt. Mondjuk én már mondhatom őket mert már megszokták hogy ilyeneket mondok. Például elgondolkozott már valaki a levonón? Tudjátok az a matrica amit fogod leragasztasz és akkor ott van. És levonónak hívják. Nekünk meg jó. És akkor hogy nem lett az ellentéte a felvonó? Mert ha belegondolunk ahhoz, hogy a levonót levonhassuk előtte fel kell hogy vonjuk, mert ugye minden hatás kivált egy ugyanolyan erejű ellenhatást. Szóval először le kell vonni. De miből vonjuk le? Mert igazság szerint semmiből. Mert még nem láttam olyat hogy valaki a levonót fejjel lefele szed le a levonó tartó papírról (a szakmában dolgozók megmondhatnák mi a neve) hanem a leragasztandó felület felfele néz így ezt a munkafolyamatot akárki akármit mond, felvonásnak kell nevezni. De itt jön a következő probléma. Nem nevezhetjük felvonásnak, mert az meg már megint más. Az a színházban van. Amit meg megint nem értek mert az emberek azt mondják telefonba, (amit ugye nem kapcsolnak ki max legjobb esetben lehalkítanak ottan) hogy  épp most megy a második felvonás. De nem is a második felvonást nézik. Mert akkor az azt jelentené hogy épp azt nézik ahogy vonják fel a függönyt másodszor. Azt meg ugye nem lehet nézni 45 percen keresztül, mert az nem menő. De nagyon elkanyarodtunk. Főleg ti. Na épp a felvonás felvonódás munkaszakasznál jártunk. Ami ugye megint hibás, mert a felvonó szokott felvonódni. És mi ebben a munkafolyamatban nem emelünk fel sem embereket, sem asztalokat, sem pedig semmi egyebet, csak egy ragasztós műanyagfóliát. Szóval az egész egy nagy átbaszás.

És ha már a felvonóról volt szó csak megkérdezném, hogy az amikor lefele közlekedne akkor helyette csak megszűnik létezni? Vagy akkor az már nem az? Vagy akkor most mi van?

De ugyanez van a vonattal is. Mert én azt értem, hogy a vonat vonja maga után a vagonokat, az embereket, meg a pisiszagot. De ennek a nagyrészét, ha úgy vesszük, húzza mégsem huzat a neve. Hanem az egy egészen más dolog. Méghozzá egy olyan aminek nem is kellene, hogy az legyen a neve. Mert hát a huzat nem csak behúzza az ajtót. Hanem ki is tolja. Szóval ennyi erővel lehetne tolat is.

És akármennyire is meglepő de ez a kifejezés is hibás. Mert ha "A" ember ül egy kocsiban. és épp tolat, miközben ezt az egészet "B" figyelemmel kiséri, és közben a házban lévő "C"nek meséli, hogy "A" épp tolat. Akkor "B" hazudik mert egy az hogy "A" egy helyben ül, max a kormányt tekergeti meg a pedálok nyomkodja így ő nem tolja a kocsit. Kettő a motor sem tolja, mert a motor a kerekeknek adja át az erőt. Három a kerekek pedig pont az hogy amikor hátrafele megy akkor húzza maga alá az utat, a kocsitest egy részét pedig ugyan tolja, de a többi részét viszont vonja mégsem vonat (Tyú amíg ezt leszimuláltam az asztalon majdnem sokkot kaptam). És ha úgy vesszük, akkor húzza is. De ennek ellenére mégsem huzat.

Szóval szarazegész. De ezeket meg kellett veletek osztanom mert idegállapotom van Maunika.

Akartam még egy csomó más dolgot írni, de inkább nem írok. Inkább legyen itt egy tanulságos mese mindenkinek arról, hogy nem is gondolnánk mekkora butaságot mondunk, teszünk, írunk, és csak akkor jövünk rá amikor már így jártunk.

 

Na, de amúgy lassan már tényleg megcsinálom az új skint, csak rájöttem hogy az egész helyzetet át kell értekelnem, ezért most kezdhetem előröl amit eddig megcsináltam. Vagyis csak a nagyrészét. Meg egy kicsit.

Addigis Béke!

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény humor agymenés gondolatébresztő megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://redmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr782281134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása