Egy kérdés ami a világot mozgatja:

Höhöhö Blog a blogban

Friss topikok

  • Redmaster: Amúgy én 2 napig gondolkoztam hogy mit kérdeznék tőle de megoldottam: Milyen érzés hogy csokit ne... (2012.12.05. 20:56) Te mit kérdeznél a Mikulástól?
  • Redmaster: Látom Cséplős úr hogy unatkozol :D. (2011.03.28. 02:10) Népsavazás
  • Redmaster: Látom Gyuri unatkozol. Remélem nem gond ha lenyúlom őket. A 13-ast pedig tényleg meg kéne csinálni... (2011.02.08. 21:12) Hogyan zaklassuk a betegeket a kórházban
  • Redmaster: @indust: nem szabad rögtön rosszra gondolni :D (2010.12.09. 01:36) Osztálykirándulódtunk
  • Dharma Intézet: Épp ma ütött el a vonat Budapestnél egy embert, remélem nem az egyik blogolvasótok volt, aki gondo... (2010.11.09. 19:19) 4.000.000 $-os ötletek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

5 tipp a munkanélküliség totális felszámolására

2010.05.25. 12:21 Vic_

Woody Allen egyik filmjében volt, hogy az emberek annyira nem bíznak egymásban, hogy automata wc-kel tömik tele a mellékhelyiséget, mert nem hiszik el, hogy embertársa képes megnyomni azt a gombot.

 

Valami hasonlóval találkoztam a minap is a postán. Ez egy egészen kis posta, három, azaz 3 darab ablakkal. Belépek az épületbe, hát ott áll egy néni egy szerkezet előtt, rajta egyetlen, nagy piros gomb. Kicsit bizonytalan voltam, én ugyanis rettegek a nagy piros gomboktól, és nem szerettem volna, hogy ez történjen:

 

 

 

Azért félelmemen túllépve, elmondtam a néninek, hogy csókolom, jöttem csekket fizetni. Néni mosolyog, MEGNYOMJA A NAGY PIROS GOMBOT, mire a gép kilök egy sorszámot, néni pedig a kettes ablakhoz irányít. Erre én is képes lettem volna, gondoltam, hiszen KI VAN ÍRVA az ablak felé, hogy számlafizetés itt, levelek meg ott.

 

Továbbgondoltam a dolgot. Ha ilyen kreatívak vagyunk, akkor szinte mindenkinek munkát lehetne adni. Íme a tippjeim:

 

A kézfogó emberke

 

Ugye milyen sokáig tart beérve a munkahelyre mindenkivel kezet fogni? Ugye milyen kínos, amikor valaki nyújtja a kezét és fogalmunk sincs hogy ki az és mégis le kell vele kezelni és hozzá egy teljesen őszinte mosolyt ereszteni (már ha profi vagy) vagy egy zavarodottat, ha még a reggeli életmentő kávé előtt vagy.

Állna a bejáratnál egy kedves, jól szituált emberke, akivel kezet fognál és aznapra le is lenne tudva a kötelező illemkör.

 

A méles ember

 

A kézfogó emberkéhez szorosan kapcsolódna a mélküldő emberke, akinek leadhatnád, hogy kit is tiszteltél meg aznap, ő pedig már küldené is az iwiwszerű értesítést: “Géza kezet fogott veled.” Azt, hogy kivel kezelsz, megadhatod egy adatbázisba és a méles emberke csak azoknak továbbítja. Természetesen ha szeretnéd, meglenne a méles emberke offline verziója is, ő személyesen keresné meg az embereid.

 

A ”Milyen volt” ember

 

Nyilvános wc-ben használatos ember. Miután végeztél a dolgoddal, kézmosásnál megkérdezi, hogy milyen volt, hogy érzed magad és satöbbi. Speciális kommunikációs továbbképzés után, akár további témákba is kezdhetne a vendégekkel.

 

Így van!” ember

 

Sokan vagyunk úgy, hogy néha csak egy kis megerősítés kellene. Akár magánéletben, akár egy vitában mindig jól jöhet egy “Így van!” ember. Az Így van! ember nem kérdez, csak válaszol, értelemszerűen mindig csak “Így van”-nal. Bérelhető lenne, telefonhívásra házhoz is megy. Milyen jól jönne egy paprikás veszekedésnél az asszonnyal, nemde? (Így van!)

 

 

 

 

A Ticketkezelő ember

 

Akik az informatika területén járatosak/dolgoznak, (a kettő nem ugyanaz!) azoknak ismerős a ticket kifejezés, akik meg nem olyan szerencsések, hogy Youtube videókat nézzenek egész nap, azoknak meg elmondom, hogy a ticket az egy pársoros kis virtuális cetli, amin hibákat lehet bejelenteni. Rajta van minden, hogy mi a baj, mikor történt és (most kapaszkodjatok) hogy kinek kell vele foglalkozni. A ticketkezelő ember aztán szól ennek a kollegának. Ezt a munkakört aztán lehet mindennek becézni, úgy mint Management Coordinator, Problem Solving Assistent stb. A vicces, hogy ezt már feltalálták, csak itt, egy egész épületszárny van rá, , 200 méterrel odébb.

 

 

Te jössz!

 

Biztosan ezerféle ötleted van Neked is, miként menthetnénk meg az egész emberiséget (Copyright: Redmaster) a gyűlölt munkanélküliségtől. Írjátok meg kommentben, hogy nekünk is jóóó legyen!

 

 

 

4 komment

Címkék: munka humor agymenés gondolatébresztő megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://redmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr922029867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2010.05.27. 21:18:12

Buszon leszállásjelző nyomogató emberke?

Esetleg Tv néző aki otthon marad és megnézi helyetted a műsorokat.

Vic_ 2010.05.28. 12:49:50

Hehe, a buszossal akkor minden ajtóhoz kellene egy ember, ami rengeteg új munkahelyet teremtene. :D

De a tv-s az állat :D

Dead-End 2010.05.30. 23:21:21

Háztartást vezető ember, más néven feleség. :D
Na, jó, ez kicsit szemét volt. :)

Femöligááááj!!! Imádom! :D

Vic_ 2010.05.30. 23:55:04

@Dead-End: Végülis lassan úgyis hiánycikk lesz a feleség, aki főz-mos-takarít, mert emancipáélódunk de dddurván :)
süti beállítások módosítása