Egy kérdés ami a világot mozgatja:

Höhöhö Blog a blogban

Friss topikok

  • Redmaster: Amúgy én 2 napig gondolkoztam hogy mit kérdeznék tőle de megoldottam: Milyen érzés hogy csokit ne... (2012.12.05. 20:56) Te mit kérdeznél a Mikulástól?
  • Redmaster: Látom Cséplős úr hogy unatkozol :D. (2011.03.28. 02:10) Népsavazás
  • Redmaster: Látom Gyuri unatkozol. Remélem nem gond ha lenyúlom őket. A 13-ast pedig tényleg meg kéne csinálni... (2011.02.08. 21:12) Hogyan zaklassuk a betegeket a kórházban
  • Redmaster: @indust: nem szabad rögtön rosszra gondolni :D (2010.12.09. 01:36) Osztálykirándulódtunk
  • Dharma Intézet: Épp ma ütött el a vonat Budapestnél egy embert, remélem nem az egyik blogolvasótok volt, aki gondo... (2010.11.09. 19:19) 4.000.000 $-os ötletek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Korzókanyaró, Korzó Üzletház

2008.04.25. 12:14 Vic_

Nyíregyházán új betegség szedi áldozatait;
Heveny ragályos betegség, melynél korzóláz és hurutos tünetek mellett, fokozott "menjünk a belvárosba" érzések jelennek meg. A korzó mérge eddig ismeretlen, valószinü azonban, hogy valamely élősdi épület, esetleg épületegyüttes idézi elő. A ragályozás nemcsak direkt érintkezésnél, de valószinüleg harmadik, különben egészséges személy, vagy élettelen tárgyak közvetítése útján is lehetséges. Ragályzó képessége, úgy látszik, már az u. n. előzményi időszakban is igen nagy; legnagyobb a betegség tetőfokán, az élősdi épület átadásakkor volt. A Korzóláz főként a nyíregyháziak betegsége, felnőttek aránytalanul sokan kapják meg. Egyszeri kiállása nem ad mentességet egész életre, noha megtörténik, hogy valamely gyermek két, sőt három ízben is megkapja. Vannak esetek, midőn újszülöttek korzókanyarós küteggel borítva jönnek a világra, ha az anyjuk Korzólázban beteg volt. Előfordulhat szórványosan is, többnyire azonban járványosan szokott fellépni, még pedig leginkább jó időkben. Az egyes járványok tartama rendszerint változó, ritkaság az, hogy a járvány 7-8 hónapig eltart. A Korzóláz terjesztésével joggal vádolhatók sokszor kisdedóvó intézetek, iskolák, játszóhelyek stb. Sajátságos összefüggést látni a Korzó- és a bevásárlási láz járványok között.

"Nyíregyházán ekkora lyukat még nem láttak" -mondta Fábry a Showder eleji (számomra mindig kissé alkoholos befolyásoltságra utaló jelekben fürdőzve) szokásos humorbombomjaiban. És valóban. Több mint 1 éve már rendszeresen és módszeresen megnehezítette a dolgom ez a nagy lyuk. Az élet nehezebb volt, az éjjel-nappali Bocskaitól, még sörrel a kezünkben is érezhetően megnőtt a hazafelé vezető út hossza. Továbbá a kedvenc pékségem is csökkentett üzemmódban futott, így ha megesett az, hogy otthon voltam, akkor sem tudtam beugrani egy "jóffej túrústáskára".
Végre elkészült!  És bár a buszok továbbra is kerülőúton haladnak, szimpla gyalogosként ismét haladhatok zavartalanul. Bár szerintem egy kapaszkodósávot még építhettek volna, különös tekintettel a péntek estékre. Határidőre felépítették a Korzó Üzletházat, ezzel egyidőben pedig az egész Sétaló utcát 2.0 patch-csel frissítették.


Számomra az egészben van valami különös. Valami posztszocialista utópia, kontrollált hidegséggel. Mindjárt például a Református templom előtti Jedi-kardokkal körülvett szökőkút. Üresség érzetét kelti a Városháza előtt álló "liget" a nagy térrel szemben. Még akkor is ha esténként emberek állnak körébe és nézik. Igaz, utóbbi érzésem a nyár közeledtével valószínűleg el fog múlni, amikor a kisebbség majd igénybe veszi a szökőkút nyújtotta higiéniás szolgáltatásokat.


Innen a Korzó Üzletház felé haladva, ami mint egy Big Brotherként tornyosul, a nem is olyan hosszú út végén, közrefog a Takarékház és a Szabolcs-szálló épületsora. Ezen a kis utcán négyszög alakú virágoskertek tarkítják a járókelők útvonalát, amelyek egyelőre kevés növénnyel büszkélkedhetnek, de idővel biztosan benövik majd a teret. Esténként még sárga neonfény is mutatja az utat. Lehet majd rajta "ki a részegebb 13 éves"-t játszani. Egyes vélemények szerint a minőségellenőrt hátra kéne vinni és helyszínen tarkónlőni, a kockák nemkockásossága miatt. Víz az itt is mindenhol ott van, kis szökőkutak, csordogáló erecskék, természetfless. Az Árkádia kávézó kihasználva kibővített sétálóutcánkat, rögtön eistandolt is egy részt belőle és székekkel, asztalokkal, napernyőkkel díszítette azt. Nagyon helyesen!
Magáról az Üzletházról...


Jó is meg nem is, nagyis meg bácsis, csak a Kelet Áruház "művészvilágát" idéző kocka és márványjelleg az ami nem tetszik. Főleg nem tetszik akkor, ha megnézzük a mellette lévő piros házat, vagy a posztszocialista utópia régebbi verziójaként felfogható Városi Művelődésközpontot. Pont beleillik a képbe. És ez a baj.
Ahogy beleillik a Korzó Üzletház marketingje is a képbe. Vegyünk egy fotosoppal sminkelt csajt, állítsuk fújás opcióra a porszívót, nyomjuk a hajához, kérjük meg hogy hunyorogjon egy kicsit, villanjon a vaku, az egészet tegyük be egy játékos-pajkos vöröses háttérbe és na bumm. Tessék elélvezni.
Ettől már csak a filmes verziók jobbak. Nem mást mint Fekete "Kocsog" Pákót kérték fel arcnak és hangnak. Az "o" betűt ezúttal sem tudja kimondani, így lesz a körzőből korzó.
Aztán megérkezik az üzletember a nívós nyíregyházi reptér 1-es termináljába a dominós táskájával, amiről kiderül, hogy szupertitkos szovjet rakétabázis és beméri a Föld nagyvárosait. A világ meg idegyün. He.




**=http://mek.oszk.hu/00000/00060/html/055/pc005510.html

6 komment

Címkék: vélemény reklám megmondás

A bejegyzés trackback címe:

https://redmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr31441560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andre (aki amúgy SH4D0W csak álcázza magát) · http://4ndre.deviantart.com/ 2008.04.25. 17:07:55

Szerintem maga az elgondolás (mármint hogy kezdjünk valamit azzal a fránya belvárossal), az nem rossz ötlet, de ezt szerintem elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Hát hogy néz már ki az a második világháborús tank-akadályokból összehegesztett izé ott a templom előtt, és még ingyér' fürdővíz is folyik belőle vadmagyar és/vagy hon(talan)fitársainknak?! Meg ott vannak azok a kiba' kényelmetlen ülőkék, amik olyanok, mint valami alulméretezett reggelizőebédlővacsorázóasztal. Ha én leülök valahová, alap, hogy legyen háttámla. Magát a Korzót még nem tekintettem meg, de szerintem egyelőre munkára, iskolára és egyéb elfoglaltságokra hivatkozva nem is fogom.

Redmaster · http://redmatyi.blog.hu 2008.04.25. 18:43:36

Amúgymeg miről van szó? Látott már valaki hajléktalant vagy őslakost fürdeni? tehát ez a veszély nem áll fenn.

Sh4dow neked pedig ha van ey lyukas órád nyugodtan elmehetsz a korzóba annyi idő alatt be lehet járni.

Vic_ 2008.04.26. 11:55:03

Egyébként nem olyan béna a téma csak olyan... nyíregyi. :)

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2008.04.26. 12:03:20

Ha hazajössz ezért a beszólásért bántva leszel

Andre · http://4ndre.deviantart.com/ 2008.04.26. 17:15:25

Red, attól, hogy még nem láttuk a dolgot, lehet már megtörtént, ha meg még nem történt meg, simán meg fog. Szerintem...

Na mindegy, a lényeg az az, hogy ez nekem így nem tetszik.

Redmaster · http://redmatyi.blog.hu 2008.04.26. 18:34:10

A KOSSUTH TÉR MONNYON LE!
süti beállítások módosítása