Egy kérdés ami a világot mozgatja:

Höhöhö Blog a blogban

Friss topikok

  • Redmaster: Amúgy én 2 napig gondolkoztam hogy mit kérdeznék tőle de megoldottam: Milyen érzés hogy csokit ne... (2012.12.05. 20:56) Te mit kérdeznél a Mikulástól?
  • Redmaster: Látom Cséplős úr hogy unatkozol :D. (2011.03.28. 02:10) Népsavazás
  • Redmaster: Látom Gyuri unatkozol. Remélem nem gond ha lenyúlom őket. A 13-ast pedig tényleg meg kéne csinálni... (2011.02.08. 21:12) Hogyan zaklassuk a betegeket a kórházban
  • Redmaster: @indust: nem szabad rögtön rosszra gondolni :D (2010.12.09. 01:36) Osztálykirándulódtunk
  • Dharma Intézet: Épp ma ütött el a vonat Budapestnél egy embert, remélem nem az egyik blogolvasótok volt, aki gondo... (2010.11.09. 19:19) 4.000.000 $-os ötletek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Esküvői Utikalauz Stopposoknak 1. rész. A Bevezetés

2008.04.22. 01:27 Redmaster

Szevasztok emberek. Mint látjátok, titokban fejlesztgetem az oldalt és most már Viktor barátom is besegít, ha úgy adódik, hogy Gergő már megint egy hónapja nem ír. De hát na. Annyi minden van most, hogy nincs időm, mert suliba járok reggel, délután meg dógozok ama energetikai vállalatnak (vagy vállfellettnek). Hétvégén meg kipihenem a hétköznapot.

Kivétel most. Mert most ahelyett, hogy itthon pihentem volna hétvégén, helyette tiszteletemet tettem bátyámék esküvőjén előre megfontolt szándékkal. Úgy történt a dolog, hogy péntek reggel megkérdeztem az én jóédesanyámat hogy, hogy is lesz, a mi is lesz, holnap. Mondta, hogy reggel olyan 9-10 körül menjünk öcsémmel, vonattal, mert őket keresztanyámék elhozzák kocsival, mi meg úgyis szeretünk vonatolni. Mondom jóvan nem is kell annyira korán kelni, meg anyámékat se kell hallgatni egész úton gondoltam csak jó lesz. Délután elmentem dolgozni és 6-7 óra tájékában épp 440Ft/órabérért emeseneztem és youtube videókat néztem, amikor öcsém rám írt, hogy változott a terv. Gondoltam magamban, alap, mert miért is lenne ilyen egyszerű az egész. A helyzet úgy alakult, hogy a fél 8-as vonattal kellett mennünk, mert bátyám azt mondta menjünk segíteni. Oké mondom. Reggel 6 kor keltem, ami amiatt volt rossz, mert én 1 óra körül feküdtem le és kb. 2-3 óra körül aludtam el. Jóvan, reggel felkelek a tőlem ilyenkor megszokott kedves mosollyal az arcomon és elkezdtünk öcsémmel készülődni a nagy utazásra, hogy megtámadózzuk Abony majd Szajol városát, amik Szolnoktól egyenlő távolságra mégis Nyíregytől fuckin messze vannak.

Reggel 7 kor kiszáguldottunk öcsémmel az Úr és egy taxis segedelmével a vasútállomásra, mert mivel én előzőnap dolgoztam a kis kockafejűnek pedig halaszthatatlan World of Warcraft-olni valója volt így reggel kellett a jegyet megvenni. Jeggyel a kezünkben, kézen fogva, vidáman szökdécseltünk le öcsémmel a vasútállomás lépcsőjén hogy felszálljunk a vonatra. Nem tudom ki mennyit szokott a Máv vasúti szerelvényeivel utazni, amik eszmei és muzeális értékeivel megbecsülésre és a történelem védelmére sarkalják az embereket, de sosem értettem, hogy miért van az, hogy ha én kihajolok az álló vonat ablakán valamelyik állomáson vagy megállóhelyen és az mindig vizelet szagú, de csak kívülről. Hogy az úton mi volt azt majd a következő vagy az azutániból kiderül, mert az egy teljes bejegyzést igényel, és egyáltalán nem tartozik ehhez a poszthoz. Kivétel belőle az a hajléktalan, aki Szolnok előtt bejött hozzánk egy szál cigit kérni, amit én a tipikus rákból legyen kabátod, rosebből meg nadrágod nézéssel hárítottam öcsém felé. Rövid, de velős beszélgetésünk után megtalálta a mellettünk lévő kabinban lévő csávót, aki a hangjából ítélve 60 év körüli lehetett. És nem volt zavarban. Onnan tudom, hogy miközben a hajléktalan csávó arról beszélt neki mennyire szeret lopni, csalni, hazudni nem számított arra, hogy az öreg ezen meg fog lepődni. Vagyis csak azt hitte, hogy az öreg meglepődött, mert egy ilyen párbeszéd elhangzott:
- Ne legyél zavarba.
- Nem vagyok én semmibe.

Szolnokot elhagyva tudtuk, hogy már csak pár perc és megérkezünk úti célunk színhelyéül. Amikor elindultunk kifele, hogy leszálljunk az előző hajléktalan csávó ott feküdt a másik fülkében ahol előzőleg az öreggel beszélt. Miközben állt meg a vonat láttuk, hogy a kalóz bemegy és erősen ébresztgeti a fószert úgyhogy most sem jutott el az ígéret földjére. Na leszálltunk és elindultunk az "A" jelű helyszínre bátyám akkor még csak leendő anyósához. Ekkor még bennem mindig az a kép volt, hogy mi majd megyünk most reggel és pakolunk meg segítünk meg ilyenek. Hát én csináltam mind a kettőt. Segítettem fogyasztani a háznál lévő ételmennyiséget és ezután felpakoltam a lábamat a lépcsőn és rágyújtottam miközben vártam a rokonág többi tagjának érkezését. Mindeközben kint szakadt az eső, ami miatt ugye mindenkinek főtt a feje, főleg az enyém, mert tudtam, ha kimegyek az esőre, akkor szarul fog állni a hajam. 2 óra masszív nemsoksemmittevés után megérkezett az én hőn szeretett rokonságom. És hozták magukkal a napsütést, úgyhogy mindenki örült, mert ez azt jelentette, hogy minden prímán fog menni. A TERV szerint. Úgy, mint mindig...

Na, egyenlőre ennyit első résznek, mert reggel korán kell kelnem, mert még ebben a félévben nem voltam tesin és reggel úgy tervezem, benézek. Csak hát hajnali 10 órakor kezdődik így az éjjeli 9:35-ös 6-ossal kell bemennem. Megpróbázom a héten leírni a többit, de nagyon úgy tűnik, hogy még legalább 2 rész lesz + a vonaton összeírt dolgok.
Ja és mégvalami. Nyugodtan írhattok Vic_ kollégának is kommentet nem fog megsértődni max kimoderálja (vagy én hogyha nem tiszteltek mint Mennyei Uralkodótokat). Na addigis béke.

1 komment

Címkék: esküvő kirándulás

A bejegyzés trackback címe:

https://redmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr89436389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dévid 2008.04.22. 19:15:19

HÁT TE GERI BETEG VAGY XD Láttam Gesztenye Gengszter Gergőt is idézted:D Várjuk a folytatást:D
süti beállítások módosítása