Egy kérdés ami a világot mozgatja:

Höhöhö Blog a blogban

Friss topikok

  • Redmaster: Amúgy én 2 napig gondolkoztam hogy mit kérdeznék tőle de megoldottam: Milyen érzés hogy csokit ne... (2012.12.05. 20:56) Te mit kérdeznél a Mikulástól?
  • Redmaster: Látom Cséplős úr hogy unatkozol :D. (2011.03.28. 02:10) Népsavazás
  • Redmaster: Látom Gyuri unatkozol. Remélem nem gond ha lenyúlom őket. A 13-ast pedig tényleg meg kéne csinálni... (2011.02.08. 21:12) Hogyan zaklassuk a betegeket a kórházban
  • Redmaster: @indust: nem szabad rögtön rosszra gondolni :D (2010.12.09. 01:36) Osztálykirándulódtunk
  • Dharma Intézet: Épp ma ütött el a vonat Budapestnél egy embert, remélem nem az egyik blogolvasótok volt, aki gondo... (2010.11.09. 19:19) 4.000.000 $-os ötletek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Gasztronómiai kitérő

2010.11.13. 01:20 Redmaster

Gondolom sokan kivácsiak vagytok mi lehet az, amit oldalt, a twitter dobozában írtam, hogy megosztok veletek. Nem akartam ennyire elkapkodni, főleg így hogy még mindig a 3 billentyüzetem közül a legrosszabbat kell használom, de mivel az elmúlt pár napban ilyen jó volt a nézettség, gondoltam meglovagoljuk a nagy hullámot.

Naszóval amit megosztok veletek az nem más mint az én speciális, különbejáratú, házilag fejlesztett, kalória atombombám, amitől Shobert Norbi sírva szaladna a vonatnak. Úgyhogy ízlelőbimbókat kéretik sebességbe kapcsolni, a fogyókúrás könyveket pedig a sarokba dobni mert ez veszélyes lesz. Mert ami most következik az nem más mint Gergő Félkilós Szendvicse.

Az elnevezés nem véletlen mert a szendvics amit elkészítünk az fél kilógramm környékén (de inkább felette ha követitek a receptet) lesz. Ez első hallásra nem tünhet soknak de hidjétek el az. Én mivel már edzett vagyok képes vagyok elfogyasztani vacsorára a 65 kilós versenysúlyommal. Az a baj a pontos súlyra nem emlékszek (se a szendvics se a saját súlyomat tekintve) mert már régen mértem, és hát tudjátok milyen hülye agyam van.

Pontos leírást nem tudok mondani nektek, hogy miből mennyi kell, ugyanis ez mindig az építés közben derül ki. Igen építés mert ezt nem csak egyszerüen elkészítjük, hanem megépítjük.

Naszóval kezdjük a kenyérrel. Itt a szeletelt kenyeret tudom ajánlani, mert a szeletek vastagsága megfelelő álltalában, és az egymás mellett lévő szeletek oldalai egymásba passzolnak tökéletesen ami nagyon fontos. Szóval mindig olyan 2 szelet kenyeret használjunk amik egymás mellett voltak, és a kenyér közepéről vannak. Jegyezzük meg melyek azok az oldalak amik egymáshoz tartoznak és az egyiket kenjük meg vajkrémmel. Semmilyen esetben se használjunk ízesített vajkrémet! Mert nem szeretem egyiket se!

Ezután a szalámit tegyük fel a vajkrémmel megkent részre. Ha előre szeletelt és csomagolt szalámit (mármint a szalámi szeletelt nem a csomagolása) használunk akkor érdemes a 4/3-as vagy a 3/2-es szalámi sort kialakítani. Tehát hogy 2 sorban vannak a szalámik (a kenyér alsó részén 4 a felette levő sorban pedig 3 szalámi például) és nem összevissza hanem minnél nagyobb területet lefedve mégis a kevesebb jobb elvetet követve minimalizálni a felhasználandó szalámik számát. Ez főleg a szendvics elfogyasztásánál fontos mert az előre szeletelt szalámi szélei összetartóbbak, és amikor majd ki fogjuk húzni a szalámit a torony aljából (mert kifogjuk) akkor az kényesen befolyásolhatja a szerkezeti integritást.

Következő lépésben vegyük elő a virslit. Ezt kezdjük karikákra felvagdosni. Általában 1 pár virsli (gyengébbek és orsi virsli vásárlók [amilyen én is vagyok] kedvéért 2 darab) elég szokott lenni. A lényeg hogy ne vágjunk túl vastag szeleteket, mert ez később megbosszúlhatja magát. Mégpedig azzal hogy nem fér be a szánkba. És ez egy valós fenyegetés. Úgyhogy kb 1 cm-es szeleteket vágjunk. És a magasságuk minnél jobban hasonlítson egymáshoz. És ne próbáljatok átlós szeleteket vágni mert az se jó ötlet. Max akkor hogyha kaja után sokat akartok takarítani a földön. A virsli szeleteket szorosan egymás mellé lapjával kell helyezni a maximális helykihasználás figyelemben tartva. Minnél több annál jobb. Aki meg meri főzni előtte a virslit annak letöröm a kezét.

Ezután jöhet a ketchup. Közepes mennyiséget használjatok és főleg a virslifelület középső részén. Ha túl sok kerül a szélére az később le fog csöpögni (így is de így kisebb mértékben). Erre a ketchupos felületre jöhet a szeletelt sajt. Ha előre szeletelt akkor 3 darab elég kell hogy legyen, és úgy kell öket elhelyezni hogy minnél nagyobb felületet fedjenek le, de minnél kissebb mértékben lógjanak ki. Ezért szoktam a 3. szeletet félbetépni és az egyik szeletet a két szelet közötti rész pótlásár,a míg a másikat a szeletek feletti rész elfedésére használni.

Ezután jöhet a mustár. Közepes mennyiséget használjunk és mivel ez nem olyan folyós mint a ketchup ezért mehet nyugodtan oldalra is. Sőt kell is! Mivel a következő szint az uborka. Csemege a legalkalmasabb de néhány kisérletező kedvü kipróbálhatja a kovászost is. De a kósza gondolatát is felejtsük el a kígyóuborkának. Ha valaki azt haszánálna az emberiség elleni büntettet követ el. Az uborka szeletelését uborka szeletelővel végezük és felhelyezésüket a virslinél leírt módon végezzük.

Az uborkára jöhet az alibi réteg. Ez nem más mint a chili paprika. Aki hirtelen nem tudná hogy az mi itt egy link: www.diningguide.hu/lexikon/etterem-informacio-1288 . Ezt vékony szeletekre vágjuk és a szendvics különböző pontjain az uborka között felbugyanó mustárba nyomjuk. Vigyázat mert csípős. De nagyon ám. Úgyhogy ha véletlenül az ujjunkat hozzáérintettük a már vágott részéhez akkor kerüljük a szembe vagy orrba való piszkálást, és a külső vagy belső nemiszervek közvetlen vakarását.

Ha ez megvan akkor a korábban odakészített főttojásokat most elővehetjük. 2 darab elég szokott lenni. A főttojást ISO szabványnak megfelelő szeletelővel felszeleteljük és a legnagyobb szeleteket a szendvicsre helyezzük. A maradékot megehetjük nyugodtan.

Egy kis mennyiségü mustárt még elhelyezünk hogy legyen kötőanyag a szeletelt paradicsomnak. Az zöldség kedvelők szimpla szeletelt paprikát is tehetnek mellé. Vagy csak azt a paradicsom helyett.

Végül ügyelve a helyes csatlakozásra felhelyezhetjük a fedő kenyérszeletet. Mellé jól behűtött tejet fogyaszunk.

Bon Appétit!

Az elkészítési idő kb 30-40 perc az elfogyasztása is kb ennyibe fog telleni. Úgyhogy csak akkor kezdjünk neki az elkészítésének ha 1. Tényleg veszett éhesek vagyunk mert máskülönben nem leszenük képesek megenni, 2. Legalább 2 órányi egybefüggő számunkra érdekes müsort tudunk nézni a tv-ben. Feliratos vagy komoly figyelést igénylő müsorokat kerüljük, mert rengeteg dologról fogunk lemaradni.

Amúgy ha valaki elkészíti fotózza le és küldje el és ha sokan beküldik akkor majd csinálunk szavazást hogy kié néz ki legjobban!

Ja és azért még feltenném a nap kérdését hogy legyen min gondolkoznotok az étel elkészítése közben. A szülők és nagyszülők miért mondják az 1-2-3-4 éves gyerekeiknek/unokáiknak ha meglátnak egy vonatot hogy ott egy Csi-hu-hu? Mert legalább fél évszázada egy darab gőzmozdony nincs magyarországon úton. És attól még hogy a diesel mozdony hangját nehéz utánnozni (hát még az elektromost) ne csodálkozzunk, hogy ha azt mondjuk a gyereknek, hogy ott a csi-hu-hu ő pedig hüjén néz majd ránk.

És mivel ez gasztronómiai kitérő volt, ezért nem számít bele az új kinézethez tartozó visszaszámlálásba ezért az majd valamikor lesz. (Ugye Majoros úr? Készül már az a fejléc?)

Na addigis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Béke!

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény egészségügy gasztronómia megmondás anális metamorfózis szendvics

A bejegyzés trackback címe:

https://redmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr412445594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása