Egy kérdés ami a világot mozgatja:

Höhöhö Blog a blogban

Friss topikok

  • Redmaster: Amúgy én 2 napig gondolkoztam hogy mit kérdeznék tőle de megoldottam: Milyen érzés hogy csokit ne... (2012.12.05. 20:56) Te mit kérdeznél a Mikulástól?
  • Redmaster: Látom Cséplős úr hogy unatkozol :D. (2011.03.28. 02:10) Népsavazás
  • Redmaster: Látom Gyuri unatkozol. Remélem nem gond ha lenyúlom őket. A 13-ast pedig tényleg meg kéne csinálni... (2011.02.08. 21:12) Hogyan zaklassuk a betegeket a kórházban
  • Redmaster: @indust: nem szabad rögtön rosszra gondolni :D (2010.12.09. 01:36) Osztálykirándulódtunk
  • Dharma Intézet: Épp ma ütött el a vonat Budapestnél egy embert, remélem nem az egyik blogolvasótok volt, aki gondo... (2010.11.09. 19:19) 4.000.000 $-os ötletek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kapitalizmus felsőfokon

2007.07.12. 00:08 Redmaster

Ma úgy hozta a sors, hogy be kellett mennem a kórházba.

Semmi extra csak megkaptam egy éves sugáradagomat azon célból, hogy megnézzék mi van bennem (bogarat nem látni). De ez majd a holnapi sztori lesz. De nem is ez a lényeg.
 Hanem az, hogy amíg vártam, hogy sorrakerüljek tanult kollégámmal Soltésszal hülyeséggel mulattuk az időt, ami abban merült ki, hogy egymás annyát szidtuk és kacagtunk a világ fontosabbnál fontosabb dolgain. Miközben azon vitatkoztunk hogy mi az emberiség szerepe a világegyetmben egyszercsak átpillantottam a válla felett, és egy érdekes dolgon akadt meg a szemem. Ez egy ortopéd cipőbolt volt a kórház épületének közepén. Ezen a ponton elgondolkoztam.

Miközben várakoztunk rá kellett, hogy jöjjünk, hogy ez sok idő mert vannak előttünk más emberek, akik korábban jöttek mint mi. Ez egy ilyen általános megállapítás volt a világ haladásának alapvető mozzanataiból. Tehát adott egy épület amiben van sok ember és vár a sorára ami valjuk be elég hosszú idő szokott lenni. Saját tapasztalat, hogy ha elmegyek a körzeti orvoshoz akkor az előttem lévő emberek átlag 20-30 percet töltenek bent míg engem a doki lezavar 4-5 perc alatt pedig még beszélgetünk is meg minden. (Amit legvalószínűbbnek tartok az az hogy ilyenkor beszélik meg a bogárral a fejükben élő emberek hogy milyen betegsége van azoknak akiknek nincs bogár a fejében vagy épp azt, hogy melyik bogarasnak van baja. Merthát ha jobban belegondolunk akkor egy doki egy bogárral a fejében elég sokat tudhat az emberekről.)
Naszóval, ott van az a sok ember vár hogy szólítsák és közben max annyit tud tenni hogy kimegy rágyújtani esetleg vételez valamilyen szénhidrátforrást a benti VII. osztályú élelmiszerkiszolgálóból, amit ott helyben el is fogyaszt. De mi lenne ha ezt továbbfejlesztenénk?

Úgyis sokat hallani mostanában a kórházak privatizációjáról. Most nem akarok belemenni hogy ez jó vagy nem mert én inkább nem értek hozzá. De hamár egyszer eladják cégeknek a kórházakat akkor akár azt is megcsinálhatnák hogy Kórház és egyben Pláza is. Az ember elmegy röntgenre és amíg várja a papírt arról, hogy megvannak e a belső szervei addig mondjuk a helyi játékteremben a haverjával lenyom egy gyors csocsó-t, vagy elmegy bevásárolni az ottani ÁBÉCÉ-ben (vagy fordítva de ez nem a reklám helye). Vagy aki nagyon unatkozik az beugrik a helyi könyvesboltba, megvesz valami jó kis könyvet (Pl: Tesco Titok ajánlom mindenkinek). A bentalvós betegek este elmennének a moziba, premier előtt megnéznék a Transformerst, vagy ha a barátja/barátnője bentmarad a páciens mellett, akkor megnéznek valami filmet, esznek valamit a helyi étterembe, és utánna még az ágyprobléma is meg lenne oldva, nem kell azon gondolkozni hogy hozzánk vagy hozzátok, csak előtte le kell beszélni a külön kórtermet.

És akkor meg lenne oldva az egész probléma vizitdíjjastól, csúszópénzestől, kórházbezárásostól. Mert a kórház önfenntartó lenne. Saját bevételét vissza tudná forgatni. Az emberek boldogok lennének mert nem kell amiatt rohangálniuk, hogy bevásároljanak mert egy fél napot elb@sztak arra hogy bent üljenek a kórházban egy köcsög papírra várva, amire olyan dolgok vannak írva amit meg sem ért. És így a kecske is megmarad és a káposzta is jól lakik. Mert az emberek boldogok mert egy olyan helyen vannak ami sokkal barátságosabb, és az állam is boldog mert nem kell egy csomó pénzt beleölni az egészségügybe.

Ha valakinek tetszik az ötlet és véletlenül van 100-200 millója és egy kórháza hogy beindítson egy ilyen nagyonprofin kitalált dolgot, hát nyugodtan nem fogom azt mondani hogy: Halló halló ez az én ötletem volt. Támogasd az MMGA-t (Mentsük Meg Gergőt Alapítvány) hamár lenyúltad az ötletem. Én csak annyit kérek hogy vagy a Kórház Centrum neve legyen Redmaster, vagy legalább egy Titán emléktábla legyen a Központi Váróteremben a vízesés fölött az én arcképemmel. Na béke

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény agymenés poén egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://redmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr27116411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása