Egy kérdés ami a világot mozgatja:

Höhöhö Blog a blogban

Friss topikok

  • Redmaster: Amúgy én 2 napig gondolkoztam hogy mit kérdeznék tőle de megoldottam: Milyen érzés hogy csokit ne... (2012.12.05. 20:56) Te mit kérdeznél a Mikulástól?
  • Redmaster: Látom Cséplős úr hogy unatkozol :D. (2011.03.28. 02:10) Népsavazás
  • Redmaster: Látom Gyuri unatkozol. Remélem nem gond ha lenyúlom őket. A 13-ast pedig tényleg meg kéne csinálni... (2011.02.08. 21:12) Hogyan zaklassuk a betegeket a kórházban
  • Redmaster: @indust: nem szabad rögtön rosszra gondolni :D (2010.12.09. 01:36) Osztálykirándulódtunk
  • Dharma Intézet: Épp ma ütött el a vonat Budapestnél egy embert, remélem nem az egyik blogolvasótok volt, aki gondo... (2010.11.09. 19:19) 4.000.000 $-os ötletek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egészségügy 2007

2007.07.12. 20:59 Redmaster

Itt a nyár és ilyenkor mit csinál a diák? Hát elmegy diákmunkát keresni.

Én is ezt tettem, de annál a diákszövetkezetnél ahol tavaly voltam nem volt semmi munka. Vagyis volt csak oda nem vettek, fel mert a múltkor egy kicsit összevesztem a főnökkel, mert neki nem tetszett az amit és ahogyan csinálok, nekem meg az nem tetszett, hogy ő mit csinál. Biztos nem tudta hogy én vagyok a TMKFSZ-nek (Teszkóban Munkát Kereső Fiatalok Szövetsége) az elnöke. És ezért azt mondták hogy nem szeretnének többet árufeltöltőként alkalmazni ebben az évezredben. Úgyhogy átfáradtam a másik diákszövetkezethez, hátha ők több lehetőséget látnak bennem. És láttak is.

A tavalyi diákmunkás helyem ismét fogadja az unatkozó fatalokat, tényleg csak azért, hogy nehogy valami bajuk essen. Például gondolok itt olyanra hogy a kocsma teraszán a jéghideg sört fogyasztva, nehogy megfájduljon a torka, vagy a strandon a tűző napon, nehogy leégjen a diák háta. És még pénzt is adnak azért hogy vigyáznak ránk. Egyetlen hátrány hogy közben hűtőket kell összerakni. Igaz ez sem ilyen egyszerű. Mert miközben a hűtőket rakod össze az épületben 30-40 fok körüli lágy tavaszi meleg van csak a festő és a habosító környékén van elviselhető meleg, ahol nem kell pulóvert használni mert itt lágy 45 fok körül szokott lenni a jobb napokon.

 Na de nem is ez a lényeg hanem az, hogy egy olyan cég aki alig fizet valamennyit a dolgozóinak és ezért annak BETEGEN is ajánlott bemenni, mert napi 3000-et keres és 6 napot nyom le a hétből 3 műszakban. Na ez a kis hűtőmanufaktúra megköveteli a diákmunkásoktól a Tüdőszűrős és a Nem vagyok fertőzőbeteg papírt.

Naszóval én mint naiv hűtéstechnológiai asszisztens elindultam, hogy na akkor én most jól begyűjtöm az orvosi papírokat egy nap alatt és be is viszem a munkaközvetítőbe. Hát nem így alakult.

Hétfőn elindultam a körzeti orvoshoz hogy az ideadja nekem a nemvagyokfertőzőbeteg papírt és egy beutalót a tüdőszűrőre. És itt kezdődik az a rész amiért ezt a címet adtam ennek a bejegyzésnek. A drága dokinő végigmért amikor beléptem az ajtón mert valószínűleg most látott először mert nem vagyok az a nagyon dokihoz járó típus. Vagypedig lehet hogy kúrvajó szeme van és ránézésre megállapítja az ember betegségét. Mert amikor mondtam, hogy nekem kell egy nevagyokfertőzőbeteg papír erre a kedves kis ápolónéni elkezdett eszeveszetten gépelni miközben a dokinéni teljes erővel egy spatulával kezdett el játszani.
Már majdnem kezdett kínossá válni a csend amikor a drága ápolónéni megkérdezte hogy mi a nevem, megis mondtam neki hirtelen és hozzátettem hogy kérnék még egy beutalót a tüdőszűrőre. Ebben a pillanatban a dokinéni szemében akkora lángok csaptak fel mint a Reichstagban és csak annyit mondott hogy ők nem adnak beutalót a tüdőszűrésre mert ők nem adhatnak beutalót a tüdőszűrésre. Mire ezt a mélyenszántó gondolatot befejezte a doki addigra az ápolónőnek is sikerült kinyomtatnia a nemvagyokfertőzőbeteg papíromat. Mondta hogy 300 pénzt és köszönjük a látogatást majd kezembenyomta a számlát meg a papírt énmeg elindultam kifele. Amikor kijöttem az orvosi rendelőből gondoltam, hogy elolvasom mi is van az én kis papírosomra írva.
Hát azt hittem a helyszínen infarktust kapok amikor megláttam. Rajta van a nevem, címem, tajszámom a közepén pedig a szöveg: Igazolom, hogy nevezett fertőző betegségben nem szenved, közösségbe mehet. Tisztelettel: na ide jönne az aláírás ami most nem tudom hogy rajta van-e a papíron vagy az csak egy tollpróba volt hogy fog-e. Na mondom fasza 1 mondatért 300 pénz. Ezután elindultam tanult kollégámmal tüdőszűrőre ami hétfő lévén természetesen délután zárva volt, tudtuk meg érkezésünkkor a kifüggesztett tábláról.
Kedden a videókártyám miatt rohangáltam ami egy külön sztori arról hogyan basszák át az emberek fejét a számítógépesboltosok, és ezért nem volt időm dokihoz menni. De este Soltésszal kommunikálva kiderült, aki elfáradt az tüdőszűrős épületbe, hogy lehet menni beutalóval vagy 4005 kreditet kicsengetve.
Szerdán mire felkeltem és elindultam volna itthonról, addigra Soltész meg is járta az orvost meg a tüdőszűrőt. Neki valamilyen furcsa oknál fogva a dokija (nem ugyanaz mint az enyém) adott beutalót amit még friss ropogós formában fel is használt. Én ezen felbuzdulva ismét elindutam a dokihoz hogy adjon nekem is mert én a 4000 pénzt nem fizetem ki az biztos mert akkor az azt jelentené hogy majdnem 2 napot ingyé' dolgoztam vagyis azért, hogy dolgozhassak.
Na bemegyek a dokihoz mondom neki, hogy kell nekem beutaló mert kell a munkához. Erre elkezdi mondani a máriást hogy ő nem ad nekem beutalót mert mindenki beutalót kér, és ha mindenkinek beutalót adna az nem lenne jó, mert akkor a számlát oda küldenék neki, ezért ő nem ad beutalót. De van egy ravasz megoldás. Ők elküldenek mellkasröntgenre ami majdnem ugyanaz mint a tüdőszűrő. Csakhogy ehhez betegnek kell lenni. Hát jóvan akkor mondjuk lázas, szúr a mellkasa és gyenge. Ezt így mondta a ápolónő felé aki szólt, hogy most voltam itt hétfőn és akkor még semmi bajom nem volt még papírt is adott róla (mondjuk ha lett is volna bajom úgyse derül ki kivéve, hogyha a doki véletlenül nem az egyik Heroes ).
Erre csak annyit mondott hogyha kérdeznék, hogy mi a bajom akkor mondjam, hogy szúr a mellkasom jobb vagy baloldalon. De úgyse fogják kérdezni. Na ezért is kifizettem a kis 300 pénzt és a könnyes búcsú után célbavettem a kórházat. Úton a kórházba elgondolkoztam azon, hogy miért szólított Gergelynek amikor én Gergő vagyok. Rátekintettem a vizitdíjszámlámra és azon láttam hogy ott nem is az én nevem, címem és tajszámom van hanem egy másik emberé aki itt lakik a környéken, de nem én vagyok.

Ezen a pontot jutott el az agyamig az, hogy hogy fordulhat elő az a mai modern világban hogy öszekeverik a betegeket. Hát úgy, hogy még ahhoz is lusták, hogy elkérjék a tajpapírt vagy legalább megkérdezzék, hogy anyja neve vagy valami. Megérkezve a kórházba gyorsan be is álltam az ügyfélfelvevős ablakhoz, és a néni kezébe nyomtam a beutalót hogy jöttem X sugár kezelésre, erre csak annyit mondott, hogy hát ide ez a beutaló nem jó, mert nem itteni szakorvos csinálta, hanem háziorvos ezért fizessem be újra a 300-as fejadagot és utánna fáradjak vissza ehhez az ablakhoz. Na jóvan mondom, átmentem, adtak egy új számlát, de szóltam hogy halló ez nem is én vagyok valamit csináljanak. Átírták szépen kifizettem a zsét, vissza az ablakhoz ott is szóltam, hogy írják át, átírták, de nem kértek semmi papírt hanem csak bemondás alapján gyorsan egy ceruzával átfirkantották, és utánna mehetek várni a többi néppel átvilágításra.

Gondoltam magamba, hogy nem engem kéne átvilágítani hanem néhány embert aki a rendszert kitalálta, de aztán rájöttem hogy nekik már van munkájuk és valószínűleg ahhoz nem kell ennyi papír csak jó helyre kell születni és kész.

Na amíg vártam a soromra közben Soltész kollégával kitaláltuk a Plázát a Kórházból tervet (előző posztban le van írva hogy ez mit is jelent) majd szólítottak, hogy hajrá. Bementem lefotóztak kívül, belül megvolt 2 perc alatt énmeg vártam kb 30 percet majd amikor kész lett kérdeztem a röntgenológust, hogy mennyi idő míg elkészül a remekmű és hogy kapok e bekeretezett példányt mondta 1 óra és kész. Na gondoltam nem akarok beteg lenni ezért nem maradok inkább elszaladok megkérdezni mi a helyzet a videókártyámmal, de ez egy másik sztori lesz. Visszaértünk kezembenyomtak egy A5-ös papírt amin szintén 1 mondat volt és még nem is értettem mi van ráírva úgyhogy valószínűleg az se fogja tudni akinek majd odaadom munka céljából, mert szerintem ő se tanult latinul.

Elindultam hazafele és azon gondolkoztam, hogyha ez nem tetszik majd a leendő munkaadómnak, akkor az rossz lesz nekem de nagyon mert akkor tüdőszűrő még 4000 pénz ami azt jelentené 4900 pénz ment csak el arra hogy munkára jelentkezzek + még ehhez hozzájön az hogy másikfajta bérletet kell venni ami megint plussz, tehát 2 napot ingyen dolgoznék. Amit viszont én nem szeretek ezért reménykedtem, hogy nem így lesz. Ma el is mentem meg is kérdeztem hogy mellkasröntgen papír jó e és megkönnyebbülésemre azt mondták, hogy persze hogy jó.

Szóval ilyen dolgok vannak a 2007-es év Magyarországán az egészségügyben. Boldog vagyok hogy én is látthattam és megtapasztalhattam egy ilyen olajozottan működő rendszer működését. Nem akarok most belemenni hogy hol lehet a hiba ki a felelős azért amit itt leírtam de szerintem a hiba nem biztos hogy a rendszerben van, hanem a rendszer kitalálóiban. De én inkább nem értek hozzá. Na béke.

2 komment

Címkék: vélemény munka egészségügy gondolatébresztő

A bejegyzés trackback címe:

https://redmatyi.blog.hu/api/trackback/id/tr75116988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palka · http://coldwinterstudio.hu 2007.07.13. 13:26:21

Kedves "Gergyely" barátom, nagyon elmélyedtem, és elgondolkodtam a logodn, és úgygondoltam hogy ennek formát kell adni, szóval szólj nyugodtan és számodra egy külön domain-en és külön csak neked kialakitott blog motoron te hirdetheted az igét! Iíg továbbb!
süti beállítások módosítása